Szeretném itt leirni azokat a dolgokat amiket magammal hoztam Hiri lányként Kiss konyhánkba, nagymamánktól tanulva, hogy miként készitsünk szeretettel finomakat szeretteinknek. Megvagyok gyözödve, hogy nem mindig a drága alapanyag szükséges ahhoz, hogy az étel finom és egészséges legyen. Sokszor kicsit több munkával, odafigyeléssel kényeztethetjük családunkat.
2011. november 23., szerda
Tört bab
lett ma ebédre, ahogy otthon készítette nagymamánk. Krumplit is tettem hozzá, ezzel sűrítem. Hagymás, paprikás olajjal, friss kenyérrel és savanyú káposztával.
Bóbita, köszöntelek itt, bár nem ismerlek. A beáztatott babot sós vízbe megfőzöm. Néhány krumplit külön sós vízbe főzök meg, amit a babbal együtt turmixolok, kevés krumpli levével, amit nem öntök el, azzal kavarom simára, főni teszem, mikor már jól fő, eloltom a tűzhelyt, kész is van. A hagymát olajon dinsztelem, őrölt paprika, só jön rá ha megdinsztelődött. Aztán a savanyú káposzta és frissen sült kenyér....
Ez vajon hogyan készül? Leírnád részletesen? Kérem szépen.
VálaszTörlésBóbita, köszöntelek itt, bár nem ismerlek.
VálaszTörlésA beáztatott babot sós vízbe megfőzöm. Néhány krumplit külön sós vízbe főzök meg, amit a babbal együtt turmixolok, kevés krumpli levével, amit nem öntök el, azzal kavarom simára, főni teszem, mikor már jól fő, eloltom a tűzhelyt, kész is van. A hagymát olajon dinsztelem, őrölt paprika, só jön rá ha megdinsztelődött. Aztán a savanyú káposzta és frissen sült kenyér....