2011. november 23., szerda

Tört bab

lett ma ebédre, ahogy otthon készítette nagymamánk. Krumplit is tettem hozzá, ezzel sűrítem. Hagymás, paprikás olajjal, friss kenyérrel és savanyú káposztával.

2 megjegyzés:

  1. Ez vajon hogyan készül? Leírnád részletesen? Kérem szépen.

    VálaszTörlés
  2. Bóbita, köszöntelek itt, bár nem ismerlek.
    A beáztatott babot sós vízbe megfőzöm. Néhány krumplit külön sós vízbe főzök meg, amit a babbal együtt turmixolok, kevés krumpli levével, amit nem öntök el, azzal kavarom simára, főni teszem, mikor már jól fő, eloltom a tűzhelyt, kész is van. A hagymát olajon dinsztelem, őrölt paprika, só jön rá ha megdinsztelődött. Aztán a savanyú káposzta és frissen sült kenyér....

    VálaszTörlés