Szeretném itt leirni azokat a dolgokat amiket magammal hoztam Hiri lányként Kiss konyhánkba, nagymamánktól tanulva, hogy miként készitsünk szeretettel finomakat szeretteinknek. Megvagyok gyözödve, hogy nem mindig a drága alapanyag szükséges ahhoz, hogy az étel finom és egészséges legyen. Sokszor kicsit több munkával, odafigyeléssel kényeztethetjük családunkat.
2012. december 3., hétfő
Egy gyors menű
ami nagyon finom, ha sietnünk kell, és vendégeket is várunk. A csirkecombokat lassú tűzön párolni teszem, só és foghagymával. Közben a már beáztatott lencsét megfőzöm, ha kihűlt majonézzel óvatosan összekavarom, amibe tejfölt is teszek és fűszereket. Natúr krumplival fogyasztható a comb és a lencsesaláta. Mellé még készíteni szoktam káposztát. A nyers káposztát lereszelem, kevés sót, olívaolajat és borsot teszek hozzá. Mikróba napraforgómagot, lenmagot, szezámmagot pirítok, amit tálaláskor a káposztához adagolok. A tetejére is lehet szórni. Egy óra alatt kész van az egész, közben teríteni is lehet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése