2012. december 3., hétfő

Egy gyors menű

ami nagyon finom, ha sietnünk kell, és vendégeket is várunk. A csirkecombokat lassú tűzön párolni teszem, só és foghagymával. Közben a már beáztatott lencsét megfőzöm, ha kihűlt majonézzel óvatosan összekavarom, amibe tejfölt is teszek és fűszereket. Natúr krumplival fogyasztható a comb és a lencsesaláta. Mellé még készíteni szoktam káposztát. A nyers káposztát lereszelem, kevés sót, olívaolajat és borsot teszek hozzá. Mikróba napraforgómagot, lenmagot, szezámmagot pirítok, amit tálaláskor a káposztához adagolok. A tetejére is lehet szórni. Egy óra alatt kész van az egész, közben teríteni is lehet.

2012. december 1., szombat

Az advent


ideje is elérkezett. Hasonló dolgokat készítettem a napokban.