Hamar kész van, könnyű és finom.
Egy nagyon régi recept alapján sütöttem, amit egy csokoládé hátoldalán találhattunk pluszként.
20 dkg cukor
1 vanília
1 evőkanál rum esenc
csipetnyi só,
5 tojás
25 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 sütőpor
A vajat, cukrot, vaníliát, tojást, sót habosra kikavarjuk, utána az esenc, majd a liszthez kevert keményítő és sütőport is hozzáadjuk. Most adtam hozzá 10 dkg vagdalt rahátot. És mehet a formába és a sütőbe. Egy kerek óra a sütési időtartam 180 fokon.
Ha kihűlt csokiglazúrt is csorgathatunk rá, vagy az egészet lehet glazúrozni.
A glazúrt könnyű elkészíteni, más tésztákra is ezt szoktam tenni.
5 e.kanál cukor, 5 e.kanál kakaó, 5 e.kanál víz, ezeket addig főzöm, míg hideg vízbe egy cseppet csorgatva egybe marad a csoki.(kb. 5 perc). Tűzről levéve 5 dkg vajat kavarok hozzá, és lehet is tenni a tésztára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése