2011. október 13., csütörtök

A tegnapi

szeles időt kihasználva, szomszédainkkal kimentünk a falu határán levő telkükre, ahol kökényt szedtünk. Már ideköltözésünk után nemsokára kaptam egy kis üveg kökény szörpöt, ami nagyon finom volt. Hát ezért szedtünk mi ebből a fanyar finomságból, mert finom is, de nemcsak. Már készül is a kökény szörp. Nagyon gazdag vas és C vitaminban. Mielőtt megcsípi a dér érdemes leszedni szörp elkészítésére. Télen pedig feltöltekezni vas itallal.
Ahogy készítettem:
Jól megmosni a kökényt. Ahány liter kökény, annyi liter víz, ezt felforralni, és ráönteni a kökényre. Miután kihűlt, ismét felforralni a leszűrt levet és tenni bele annyi mokkás kanál citromsót, amennyi a liter lé. Leforrázni, ha kihűlt leszűrni Cukrot adni hozzá liter/kg arányban, és a tárósító/szalicil, ki mit óhajt.

2 megjegyzés:

  1. Jól megmosni a kökényt. Ahány liter kökény, annyi liter viz, ezt felforralni, és ráönteni a kökényre. Miután kihült, ismét felforralni a leszürt levet és tenni bele annyi mokkás kanál citromsót, ammennyi a liter lé. Leforrázni, ha kihült leszürni. Cukrot adni hozzá liter/kg arányban, és a tarósitó/szalicil, ki mit óhajt.

    VálaszTörlés