Szeretném itt leirni azokat a dolgokat amiket magammal hoztam Hiri lányként Kiss konyhánkba, nagymamánktól tanulva, hogy miként készitsünk szeretettel finomakat szeretteinknek. Megvagyok gyözödve, hogy nem mindig a drága alapanyag szükséges ahhoz, hogy az étel finom és egészséges legyen. Sokszor kicsit több munkával, odafigyeléssel kényeztethetjük családunkat.
2011. november 15., kedd
Káposztás laska
Ez az a kaja amit mi nagyon szeretünk. Házi laskát készítek mindig hozzá. A káposztát viszont diétásan. A lereszelt káposztát sózatlan kevés olajon, néhány kavarás után fölengedek annyi vízzel, hogy lepje el, lassú tűzön párolódik fedő alatt, közben elfogy róla a lé is és a káposzta megpuhul. Ekkor teszek egy nagyon kicsi sót hozzá, figyelembe véve, hogy a laska is sós vízben fő. A kifőtt laskát ezzel a káposztával óvatosan összekeverem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése