Szeretném itt leirni azokat a dolgokat amiket magammal hoztam Hiri lányként Kiss konyhánkba, nagymamánktól tanulva, hogy miként készitsünk szeretettel finomakat szeretteinknek. Megvagyok gyözödve, hogy nem mindig a drága alapanyag szükséges ahhoz, hogy az étel finom és egészséges legyen. Sokszor kicsit több munkával, odafigyeléssel kényeztethetjük családunkat.
2011. december 13., kedd
Tojás leves
Akkor szoktam készíteni, amikor sietek, nincs idő másra. Hamar kész van. Egy kevés olajat teszek melegedni, majd jön bele két kanál liszt, de már le is veszem a tűzről és tovább kavarom, míg sima lesz. Felengedem vízzel, teszek bele babérlevelet, köménymagot, sót, hagymát, paprikát. Ezt tovább főzöm, a fővő vízbe beleütöm a tojásokat. Miután a tojás megfőtt, két kanál olajba késhegynyi piros őrölt paprika, bazsalikom és a savanyítás.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
En is nagyon szeretem, csak azt sajnalom , hogy ritkan keszitem(csak en eszem), de baber level nelkul.
VálaszTörlés